Bull Terrier

 

En unik hund til unikke mennesker

Opdateret 2015.10.27

Om Bull Terrieren

 

 

Den engelske Bull Terrier er kraftigt bygget, muskuløs, meget harmonisk og energisk, med et intenst, beslutsomt og intelligent udtryk. Det, der i dag eksteriørmæssigt kendetegner racen bedst, er downface og ægformet hoved.

 

Bull Terrieren tilhører FCIs gruppe 3 - Terriere (Dansk Kennel Klub er medlem af FCI).

 

Det er en vidunderlig race i de rette hænder. Det er en "enten eller" hund. Enten er det ikke den rigtige hund for dig - eller også kan du ikke leve uden.

 

For at trives skal Bull Terrieren være fuldgyldigt medlem af familien, tilbringe meget tid sammen med den - og være i tæt kontakt med sine mennesker. Mange Bull Terrier ejere får god motion ved at manøvrere uden om og over deres buller, når den "hjælper til" i det daglig arbejde i hus og have ved konsekvent at placere sig tæt på og helst i vejen for hjemmets mennesker.

Mange har også oplevet, at uanset hvor stor sofaen er, så er der altid for lidt plads til én selv, når der er en Bull Terrier i huset.

 

Selvom den ikke har det store behov for - og som regel heller ikke stor succes med - lydighedstræning, har den brug for både aktivering og træning. Lige som det er meget vigtigt -  lige fra den er hvalp - at lære den samvær med andre hunde.


Det er en vedholdende hund, som det kræver en stor indsats at opdrage, præge og socialisere - iblandet rigelige mængder kærlighed, konsekvens og tålmodighed.

 

Efter nogle år - og mange bliver overraskede over, hvor stor skade en ung Bull Terrier kan gøre på hjem og have i de første år -  har Bull Terrieren udviklet sig til den sjov, kærlig, stædig - og helt vidunderlig familiehund, der konsekvent lægger sig hos gæsterne, når der er besøg.

 

 

Bull Terrieren er en unik hund til unikke mennesker!

 

 

Ukusa Cosmopolitan | Regent Trophy 2008

 

Bull Terrier raceportræt
Terrier Nyt nr. 2, 2015

Avlskrav til Bull Terriere [ Top ]

Racestandard [ Top ]

 

Avlsrestriktioner

Se information på DKKs webside:

FCI standard (dansk oversættelse)

Kan downloades fra Dansk Kennel Klubs webside:

Standard fra oprindelseslandet

Standarden fra racens oprindelsesland, Storbritannien, kan ses på The Kennel Clubs  webside:

 

 

     
     

www.engelskbullterrier.dk | Copyright © - Bull Terrier gruppen | Dansk Terrier Klub
Alle rettigheder forbeholdes Bull Terrier gruppen eller opretshavere, der venligst har givet tilladelse til gengivelse af fotos, tekst m.m.
Materiale fra denne webside må ikke kopieres, reproduceres eller distribueres.