Bull Terrier

 

En unik hund til unikke mennesker

Opdateret 2015.07.12

Ansvar

 

 

Ejere af en Bull Terrier har ikke alene et ansvar for sin egen hund, men også overfor alle andre ejere af denne enestående race - og det er et overordentligt stort ansvar!

 

Handler ejere ubetænksomt eller uansvarligt i en situation, hvor han / hun er sammen med sin Bull Terrier, kan det få store konsekvenser for alle, der ejer en Bull Terrier i Danmark.

 

 

Debatten om kamp / muskelhunde raser jævnligt og selv om det praktisk taget aldrig er en Bull Terrier, der er involveret i de triste episoder, så er vores race flere gange alligevel havnet i debatten.

 

Mundkurvstvang, restriktioner og forbud kan ramme racen, hvis der sker bid på andre hunde, dyr eller mennesker. Det skal ejerne være garant for ikke sker. Det er derfor af største vigtighed, at alle ejere af Bull Terriers er gode ambassadører for racen, så folk, der møder dem, får et godt indtryk af ejere og hunde.

 

Det er nødvendigt, at alle ejere gennem god adfærd, positiv ’branding’ og lobbyisme medvirker til, at befolkningen i almindelighed få et større positivt kendskab til Bull Terrieren. På sigt kan det således sikres, at den “almindelige dansker“ får den rette opfattelse af racen, som den klovnagtige, legesyge og godmodige spilopmager, den er.

 

Kort og godt - Bull Terriere og ejere skal opføre sig ordentligt - og folk skal vide, at de gør det!

 

Selv den bedste race kan ødelægges af mennesker med de forkerte intentioner. Gode ejere er mennesker, der sætter sig ind i racen som helhed og gør en indsats for at præge hunden i størst muligt omfang.

Prægning på mennesker store som små samt prægning på alle mulige hunderacer gennem træning og leg. På den måde fås hunde, der tilpasser sig mange miljøer og påvirkninger og som derfor kun i meget sjælden grad reagerer uhensigtsmæssigt ved usikker optræden.

 

I Danmark er der mange små hobbyopdrættere. F.eks. mennesker, der har en enkelt hund og så ønsker at få et eller få kuld hvalpe. Det positive er, at der ofte bliver brugt meget tid, både på hvalpe og på hvalpekøbere.

Der benyttes ofte udavl, hvilket bidrager til en større variation inden for gen-poolen og dermed bevares egenskaber, som måske har interesse for eftertiden.

Den negative side er, at der måske ikke ligger tilstrækkelig viden og planlægning til grundlag for avlsarbejdet.

 

Der importeres desværre Bull Terrier hvalpe fra useriøse opdrættere, f.eks. ”hvalpefarme” i Østeuropa.

Dansk Hunderegister registrerer flere Bull Terriere end Dansk Kennel Klub. Noget af forskellen formodes at være import af hunde fra Østeuropa.

Disse hvalpe er dårligt opfostrede. De mangler ofte helt prægning. De tages fra moderen allerede, når de er 4-5 uger og behandles dårligt fra de fødes til de havner hos en hundehandler.

Ofte ender det med, at en sådan hvalp må aflives. Købere til disse hvalpe udvælges ikke med tilstrækkeligt omhu og de nye ejere får ikke den nødvendige rådgivning og støtte.

Derudover får den etablerede hundeverden sjældent kontakt til ejerne, da de ikke deltager i DKK og Dansk Terrier Klub aktiviteter.

 

Dårligt opfostrede hvalpe og ukritisk udvalgte ejere er et problem, der påvirker racens image i negativ retning.

 

Overvejer du at avle på din hund - han som tæve - påtager du dig et ansvar for racens fremtid. Se derfor kritisk og ærligt på dens temperament, sundhed og udseende.

 

 

     
     

www.engelskbullterrier.dk | Copyright © - Bull Terrier gruppen | Dansk Terrier Klub
Alle rettigheder forbeholdes Bull Terrier gruppen eller opretshavere, der venligst har givet tilladelse til gengivelse af fotos, tekst m.m.
Materiale fra denne webside må ikke kopieres, reproduceres eller distribueres.