Bull Terrier

 

En unik hund til unikke mennesker

Opdateret 2015.07.12

Opdrættere

Racespecifik Avls Strategi

 

Bag opdræt skal der altid ligge en seriøs og velovervejet overbevisning om, at racen tilføjes noget godt.

 

Opdrætteren skal være ansvarlig i sit avlsarbejde. Det gælder uanset, om det drejer sig om en opdrætter, der opdrætter regelmæssigt - eller om det er en ejer, som blot ønsker at få et enkelt kuld hvalpe på sin tæve.

 

 

 

Ansvaret gælder ikke kun eksteriør og sundhed. Det næstbedste er ikke godt nok, når det er mentaliteten, der kikkes efter i sømmene. Kun absolut velfungerende hunde bør anvendes.

 

Som opdrætter har du yderligere forpligtelser. Du skal overholde Dansk Kennel Klubs regler og etiske anbefalinger.

Du er ansvarlig for de hunde, du sælger - for at placere dem hos ejere med korrekt indstilling og de nødvendige kompetencer, så det bliver velfungerende hunde, der påvirker racens image positivt.

 

Du skal sikre dine hvalpekøbere ærlig rådgivning, den nødvendige vejledning og støtte samt at de får en hvalp, der passer til den pågældende familie. Det er af stor betydning at vælge hvalp ud fra temperament og ikke af så stor vigtighed, hvilken farve den f.eks. har.

En familie med børn, som ikke har haft racen før, skal ikke begynde med den mest dominerende hvalp i et kuld. Den hvalp har langt bedre ods for at glæde en familie med erfaring med racen.

 

Du skal også sikre dig, at familien virkelig har tid til en hund. Når ferien er forbi og hverdagen begynder, skal de nye ejere arbejde således, at de har tid og overskud til hunden og ikke bare ”opbevarer” den.

 

Hunden har livet igennem krav på at blive aktiveret og stimuleret ellers er det ikke et værdigt hundeliv.

Det er bedre at afvise en hvalpekunde en gang for meget end en gang for lidt.

At opfostre hvalpene er det mindste arbejde. At finde gode hjem og sørge for grundig opfølgning samt ærlig og realistisk rådgivning, er dit største ansvar og ophører først den dag, hunden ikke længere lever.

 

Fungerer hunden ikke i sit nye hjem, må du tage den tilbage. Kan du heller ikke få den til at fungere, så tag selv den tunge vej til dyrlæge i stedet for at give problemet videre til en ny ejer. Lad aldrig en hvalpekøber selv stå for videreformidling af hunden.

 

Som opdrætter skal du - kort og godt - sikre, at du kun ”har” velfungerede og mentalt stabile Bull Terriere med velfungerende og ansvarlige ejere.

 

Konklusion


Seriøse, kompetente opdrættere og gode ansvarsfulde ejere er alfa og omega for fremtidens Bull Terriere.

 Flertallet af opdrætterne har fokus på at placere deres hvalpe i gode og ansvarlige hjem.

 

 

Det langsigtede mål for reproduktion er, at alle Bull Terriere i Danmark er af stigende kvalitet og kommer fra ansvarlige opdrættere - uanset om de er opdrættet i Danmark eller er importerede.

 

Opdrættere understøtter de langsigtede mål ved at:

  • Være dedikerede og ansvarlige opdrættere, der målrettet arbejder for at perfektionere racen inden for mentalitet, sundhed og eksteriør.
  • Sikre at hvalpene får en god opvækst med den nødvendige prægning, inklusiv en naturlig kontakt til deres mor.
  • Være ærlige og realistiske i deres rådgivning til hvalpekøbere samt have et højt ambitionsniveau for udvælgelse af hvalpekøbere og støtte af disse.
  • Øge andelen af tæver, der naturligt er gode og velfungerede mødre.
  • Advare om import af dårligt opfostrede hvalpe fra f.eks. Østeuropa og henvise gode hvalpekøbere til seriøse opdrættere i Danmark og udland.

     
     

www.engelskbullterrier.dk | Copyright © - Bull Terrier gruppen | Dansk Terrier Klub
Alle rettigheder forbeholdes Bull Terrier gruppen eller opretshavere, der venligst har givet tilladelse til gengivelse af fotos, tekst m.m.
Materiale fra denne webside må ikke kopieres, reproduceres eller distribueres.